برخلاف تلفنهای همراه قدیمی که از زمان شارژدهی طولانی برخوردار بودند، گجتهای هوشمند مانند موبایل و تبلتها به دلیل داشتن صفحه نمایش بزرگ و انجام پردازشهای سنگین، در فواصل کوتاهتری نیاز به شارژ مجدد دارند. پاوربانک ابزاری است که امکان شارژ گوشی و تبلت را در خارج از اتاق و در حین حرکت در اختیار ما قرار میدهد. در این نوشته از سایت فونر قصد داریم بهترین مدلهای پاوربانک تا 1 میلیون تومان را نقد و بررسی کنیم.
ویژگیهای یک پاوربانک خوب برای خرید
قبل از معرفی مدلها و برندهای مختلف پاوربانک تا 1 میلیون تومان بهتر است با ویژگیهای اصلی پاوربانک که در زبان فارسی با نام شارژر همراه هم شناخته میشود آشنا شویم تا بتوانیم گزینه مدنظر خودمان را با اطمینان کامل انتخاب کنیم. پاوربانک را نمیتوان فقط بر اساس یک ویژگی خوب یا بد دستهبندی کرد. پاوربانکها دارای قابلیتها و امکانات مختلفی هستند که لازم است شناخت کافی نسبت به آنها داشته باشیم و بدانیم کدام ویژگیها و امکانات برای ما مناسب است.
یک ویژگی ممکن است برای یک شخص مزیت محسوب شده درحالیکه برای شخصی دیگر بهعنوان یک نقطهضعف شناخته شود. برای مثال شخصی که با اتومبیل خود مدام در حال مسافرت است احتمالاً به دنبال یک پاوربانک با ظرفیت بالا خواهد بود که اندازهی بزرگی هم دارد. درحالیکه شخصی دیگر پاوربانک را فقط در حین پیادهروی برای طی مسافت منزل تا محل کار خود استفاده میکند و نمیتواند یک پاوربانک سنگین و بزرگ را با خود حمل کند.
ظرفیت پاوربانک
ظرفیت پاوربانک با واحد mAh (میلیآمپر ساعت) مشخص میشود. این عدد میزان شارژی است که پاوربانک با هر بار شارژ کامل خود میتواند به دستگاههای شما منتقل کند. برای مثال چنانچه یک پاوربانک 10000 میلیآمپری در اختیار داشته باشید و باتری گوشی موبایل شما 3000 میلیآمپر باشد، حدوداً 3 بار میتواند گوشی را کامل شارژ کند.
پاوربانکها معمولاً ظرفیتی بین 3 تا 20 هزار میلیآمپر دارند که با افزایش ظرفیت، اندازهی آن نیز افزایش مییابد. درون پاوربانک سلولهای باتری قرار دارد که تعداد آن بر اساس ظرفیت پاوربانک مشخص میشود.
پورتهای ورودی و خروجی
هنگام خرید پاوربانک حتماً به پورتهای ورودی آن (پورت شارژ) و موبایل خود دقت کنید تا با یکدیگر سازگاری داشته باشد. هرچند میتوان از کابلهای تبدیل استفاده کرد اما مشابه بودن پورتها شما را از خرید تبدیل بینیاز میکند. پاوربانکهای جدید اغلب با پورت شارژ تایپ C تولید میشود که با گوشیها و تبلتهای جدید سازگار است درحالیکه پاوربانکهای قدیمی عمدتاً دارای سوکت شارژ USB-A هستند. این پورت با گوشیهای قدیمی سازگار است.
پورت خروجی USB نیز از تنوع بالایی برخوردار است. برخی پاوربانکها فقط یک پورت خروجی دارند درحالیکه مدلهای با ظرفیت بالاتر معمولاً دو پورت را در اختیار شما قرار میدهند. ضمن اینکه در مدلهای با 2 پورت جداگانه، معمولاً یک پورت دارای توان خروجی بالاتری نسبت به پورت عادی دارد که برای شارژ سریع استفاده میشود.
شارژ سریع (Quick Charge)
بیشتر موبایلها و تبلتهای هوشمند فعلی از فناوری شارژ سریع پشتیبانی میکند به همین دلیل تولیدکنندگان پاوربانک نیز این مسئله را در محصولات خود لحاظ میکنند.
نشانگر شارژ
اغلب پاوربانکهای با ظرفیت متوسط و به بالا دارای چراغ یا صفحهنمایش نشانگر میزان شارژ باقیماندهی دستگاه هستند تا تشخیص دهید چه زمانی باید پاوربانک را شارژ کنید.
شارژ بیسیم
باتوجهبه اینکه برخی از گوشیها و تبلتهای جدید از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی میکند، تولیدکنندگان پاوربانک هم تعدادی از مدلهای خود را با این قابلیت به بازار عرضه کردهاند؛ بنابراین چنانچه دستگاه شما از این قابلیت پشتیبانی کرده و مایل به استفاده از آن هستید میتوانید پاوربانکی را انتخاب کنید که امکان شارژ بیسیم را در اختیار شما قرار میدهد. البته این تکنولوژی در حال حاضر گران بوده و پاوربانکهایی که با این تکنولوژی تولید میشود اختلاف قیمت محسوسی با پاوربانکهای معمولی دارد.
هنگام خرید پاوربانک به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
مهمترین قسمت پاوربانک، سلولهای باتری بهکاررفته در تولید آن است. تولیدکنندگان معتبر از سلولهای باتری درجه 1 استفاده میکنند درحالیکه تولیدکنندههای گمنام و نامعتبر برای کاهش قیمت نهایی محصولات خود از سلولهای ارزانقیمت و بیکیفیت استفاده میکنند.
ممکن است یک پاوربانک ارزانقیمت و غیرمعتبر دارای ظرفیت اسمی 10000 میلیآمپر باشد درحالیکه ظرفیت واقعی آن به 5000 هم نرسد! سلولهای بیکیفیت ظرفیت خروجی کمتر از آنچه روی آن درج شده دارند. ضمن اینکه تولیدکنندههای زیرزمینی معمولاً اعداد غیرواقعی روی پاوربانک درج میکنند.
برای مثال ممکن است مجموع سلولهای بهکاررفته درون پاوربانک 4000 میلیآمپر باشد ولی روی آن عدد 10000 میلیآمپر درج شده باشد. بهعبارتدیگر، ظرفیت اسمی آن بیش از 2 برابر ظرفیت واقعی سلولهای باتری درج میشود.
علاوه بر استفاده از سلولهای باتری بیکیفیت، موارد دیگری نیز در پاوربانکهای غیرمعتبر مشاهده شده که نوعی تقلب محسوب میشود. برای مثال در برخی پاوربانکها بهجای یک سلول باتری، استوانهای حاوی شن جایگزین میشود تا پاوربانک سنگین به نظر بیاید.
احتمالاً این سؤال به ذهنتان خطور میکند که چگونه میتوان نوع سلولهای باتری بهکاررفته در پاوربانک را تشخیص داد؟ در پاسخ باید گفت که تقریباً راهی وجود ندارد و صرفاً باید از برندهایی استفاده کرد که معتبر بوده و امتحان خود را در سالهای اخیر پس دادهاند.
بهترین مدلهای پاوربانک تا 1 میلیون تومان
حالا که با جزئیات فنی پاوربانک آشنا شدید قصد داریم چند مدل از پاوربانکهای معتبر که در بازهی قیمتی 600 هزار تا 1 میلیون تومان قرار دارند را معرفی کنیم.
پاوربانک شیائومی مدل Redmi PB200LZM ظرفیت 20000 میلیآمپر ساعت
اگر به دنبال یک پاوربانک قدرتمند و مطمئن با قیمت مناسب هستید، پاور بانک شیائومی مدل Redmi PB200LZM یک گزینه مناسب محسوب میشود. این شارژر همراه با ظرفیت اسمی 20000 توسط شرکت معتبر شیائومی تولید شده که از سلولهای باتری LG یا SAMSUNG بهره میبرد.
برای آنکه درک بهتری از میزان شارژدهی این پاوربانک داشته باشید، آیفون XS را 5 مرتبه میتوان به طور کامل شارژ کرد. این پاوربانک دارای دو پورت خروجی است که همزمان میتوان دو دستگاه را شارژ کرد و یک پورت آن از شارژ سریع پشتیبانی میکند. در قسمت بالای بدنه 3 LED وجود دارد که میزان شارژ پاوربانک را نمایش میدهد. 3 لامپ روشن به معنای شارژ کامل و 3 لامپ خاموش به معنی اتمام شارژ است.
پاوربانک ای دیتا مدل P20000QCD ظرفیت 20000 میلیآمپر ساعت
یک پاوربانک 20000 میلیآمپری دیگر که از فناوری شارژ سریع و USB Power Delivery 3.0 پشتیبانی میکند. P20000QCD سه پورت خروجی دارد به این معنی که همزمان میتوان سه دستگاه را شارژ کرد.
این پاوربانک دارای یک صفحه نمایشگر دیجیتال است که میزان شارژ باقیمانده را بهصورت درصدی نمایش میدهد. همچنین در مستندات آن قید شده که شدت جریان خروجی آن هوشمند بوده و بر اساس دستگاه متصل شده به آن متغیر است.
پاوربانک سیلیکون پاور مدل QS15 ظرفیت 20000 میلیآمپر ساعت
برند سیلیکون پاور که در زمینهی تولید تجهیزات الکترونیکی مانند هارددیسک و انواع حافظه شهرت دارد چندین مدل پاوربانک نیز روانهی بازار کرده است.
این شارژر همراه از نظر اندازه مشابه با دو مدل قبلی است اما وزنی حدود 400 گرم دارد که ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد. ظرفیت اسمی آن 20000 میلیآمپر بوده و دارای دو پورت خروجی است که از تکنولوژی شارژ سریع نسل 3 پشتیبانی میکند.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد این پاوربانک، دارابودن هر دو نوع پورت MicroUSB و USB-C است بنابراین برای شارژ آن میتوانید از کابل شارژر گوشی خود استفاده کنید و نیازی به تبدیل نیست. نشانگر این پاوربانک شامل 4 عدد لامپ LED است که میزان شارژ را نشان میدهد. قیمت این پاوربانک نسبت به دو مدل قبل حدود 20 درصد گرانتر است.
پاوربانک انرجایزر مدل UE20007PQ ظرفیت 20000 میلیآمپر ساعت
محصولی از شرکت معروف آمریکایی Energizer؛ این پاوربانک با ظرفیت اسمی 20000 میلیآمپر تولید شده که ظرفیت واقعی آن اختلاف کمی با این عدد دارد؛ بنابراین دغدغهای بابت میزان شارژدهی وجود نخواهد داشت.
این شارژر همراه دارای 3 پورت خروجی از نوع USB-A و USB-C و یک پورت ورودی MicroUBS است که تنوع پورتهای خروجی آن، شما را از همراه داشتن مبدل بینیاز میکند. هر سه پورت خروجی بهصورت همزمان قابلاستفاده است که یک ویژگی کاربردی محسوب میشود و در مواقع مسافرت میتواند نیاز یک خانواده را برطرف کند.
این پاوربانک دارای سیستم مدیریت هوشمند شارژ بوده و شدت خروجی آن بر اساس میزان توان ورودی دستگاه تنظیم میکند. نشانگر میزان شارژ ین پاوربانک از نوع لامپ LED است که روشن بودن هر لامپ برابر است با 25% موجود شارژ. قیمت این شارژر همراه حدود 1 میلیون تومان است که باتوجهبه ظرفیت پایین آن نسبت به برندهای رقیب در ردهی پاوربانکهای گرانقیمت قرار میگیرد.
پاوربانک سامسونگ مدل EB-P3300XJEG ظرفیت 10000 میلیآمپر ساعت
محصولی از برند نامآشنای کرهای؛ پاوربانک سامسونگ با ظرفیت 10000 میلیآمپر. بدنهی این پاوربانک از جنس فلز بوده که استحکام فوقالعادهای در برابر فشار و ضربه از خود نشان میدهد.
این شارژر همراه 2 پورت دارد که یک پورت آن خروجی و پورت دیگر بهصورت مشترک بهعنوان ورودی و خروجی قابلاستفاده است. از ویژگیهای منحصربهفرد این پاوربانک، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع با توان 25 وات است. نشانگر درصد شارژ این پاوربانک شامل 4 لامپ LED است که در کنار پورتهای دستگاه تعبیه شده است.
جمع بندی
در این نوشته به معرفی پاوربانک و جزئیات فنی آن پرداختیم که دانستن آن قبل از اقدام به خرید این دستگاه الزامی است. در ادامه 5 مدل از محبوبترین پاوربانکهای مربوط به برندهای معتبر را بررسی کردیم که در بازهی قیمتی 600 هزار تا 1 میلیون تومان قرار دارند.
امتیاز و نظر شما